Darphane gerçekleri

Nane nedir?

Nanenin serinliğini ve tazeliğini tattığınızda hemen hissedebilirsiniz. Nane, her yerde bulabileceğiniz, üretken şekilde büyüyen bir bitkidir.Çaylarda, kokteyllerde, soslarda, vücut bakım ürünlerinde, diş macunlarında, tatlılarda vb.şekilde kullanabileceğiniz bu lezzet çok yönlü ve çok hoş.

Nanenin bilimsel adı Mentha’dır.Adı antik mitlere göre aromatik bir bitkiye dönüşen pozitif enerjiye sahip çok cömert bir nimf olan Yunan mitolojik karakteri Menth’den türemiştir ve binlerce yıldır nane sembol olarak kullanılmıştır.

Antik Yunan’da ziyaretçileri harika bir koku ile karşılamak için masalara sürülürdü. Çim, tapınaklardaki ve evlerdeki havayı temizlemek için kullanıldı. Orta Doğu’da ve özellikle Çin’de, nane çayı konuklara varışlarının hemen ardından servis ediliyordu.

Nane gerçekleri:
Nane, 4 ila 47 inç yüksekliğe ulaşabilen küçük bir bitkidir, gövdesi kare şeklindedir ve küçük düğümlere bölünmüştür.

Nane yaprakları koyu yeşil, gri-yeşil veya mor renkte olabilir. Mil şeklinde ve tırtıklı kenarlara sahiptirler. Yapraklar, gövde üzerinde karşılıklı olarak dizilmiş çiftler halinde gruplanmıştır.

Çiçekler beyaz veya pembe olabilir. Tek çiçekler, bilimsel olarak çiçekçi olarak tanımlanan yarı çiçekler halinde gruplandırılır.

“Nane” adı Yunan mitolojisinden gelmektedir. Efsaneye göre, Hades’in karısı Persephone, Hades’in onu sevdiğini öğrendikten sonra bir nehir perisini bir otobura iade etti. Hades büyüyü tersine çeviremediği için hafızasını kalıcı kılmak için ona güzel bir koku ekledi.

Yapraklar, nanenin kendine özgü kokusu ve serinletici etkisinden sorumlu olan poligon ve mentol adı verilen bileşikler içerir.

Nane, bol miktarda A, C ve B2 vitamini kaynağıdır. Ayrıca kalsiyum, bakır ve magnezyum gibi değerli mineraller içerir.

Taze veya kuru nane yaprakları, pek çok tatlı veya tuzlu yemek, çay ve kurabiyeler, çikolatalar, tatlılar ve sakızlar gibi diğerlerini hazırlamak için kullanılır.

Nane yaprakları, bu popüler mojito kokteylinde kaçınılmaz bir bileşendir. Yapraklar ayrıca çeşitli nane aromalı meyve sularının yapımında da kullanılmaktadır.

Nane yapraklarından elde edilen uçucu yağlar ve mentol, diş macunu ve gargaraların yapımında kullanılır.

Nane yaprakları aromaterapide ve kozmetik üretiminde, çeşitli kremlerde, cilt bakım ürünlerinde, parfümlerde ve şampuanlarda kullanılmaktadır.

Nane, geleneksel tıpta esas olarak mide ve göğüs ağrısını tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca bir soğutma etkisi yarattığı için solunum güçlüklerini ve cilt yanıklarını da hafifletebilir.

Terapötik etki genellikle nane çayı tüketildikten sonra elde edilir ve iyileştirici etkilerine ek olarak, nane popülerdir ve genellikle dişleri beyazlatmak için kullanılır.Çoğu nane türü uzun ömürlüdür, yani vahşi doğada iki yıldan fazla hayatta kalabilirler.

Krema, Tarçın, Kek, Tereyağı, Meyve suları ve diğerleri gibi gıda ürünleri üreticisi iseniz, ürünleriniz için kesinlikle güçlü ve farklı tatlara ihtiyacınız var, mağazamızdaki birçok farklı lezzeti bulmak için burayı tıklayın.

Tell us which flavor you want to try
You can order more than one flavor
Tell us which flavor you want to try
You can order more than one flavor
Overlay Image